Här kan du läsa om tips för att säkra din bostad på mot inbrott. Se bland annat till att införskaffa larm, dokumentera värdesaker och be någon hålla ordning på gräsmatta och ta in post.

När du åker på semester vill du känna att din bostad kommer vara trygg även om du inte är hemma. Ingen vill att någon annan ska rota bland ens privata saker, och än mindre sno det. Det finns bra saker man kan tänka på för att säkra ditt hem innan du åker iväg.

Prata med grannar

Det finns många saker man kan tänka på för att förhindra brott. En viktig sak, för dig som är husägare, är att låta en granne eller bekant sköta om gräsmattan och ta in din post. Du vill inte att någon märker att ditt hus stått tomt i några dagar utan det ska se ut som din bostad lever. Har du inte redan ett installerat larm är det bra att börja fundera på det. Det är alltid bra att ha för att säkra din bostad på bästa sätt. I försäkringsyfte är det bra att dokumentera dina ägodelar samt att se till att ha tillhörande kvitton redo digitalt, så att du, om du får inbrott, kan uppvisa vad som blivit stulet.

Många bra tips

Det finns många sätt för att undvika inbrott när du är borta, för det är ofta då som tjuvarna passar på att slå till. Bland annat bör du tänka som tjuven.

“Hur är skalskyddet? Är låsen lätta att bryta upp? Finns det larm? Möjlighet att arbeta ostört. Hur lång tid tar det innan någon upptäcker inbrottet och larmar polisen? “, skriver Expressen i en artikel, läs mer här.

Tänk på att verkligen gå igenom din bostad innan du åker iväg på semester. Lycka till.