En av livets största affärer handlar om att köpa och sälja den egna bostaden. Försäljningen handlar ofta om miljonbelopp vilket gör att det är mycket viktigt att avtal och pengatransaktioner fungerar smidigt. Här kan du läsa mer om hur du säljer din bostad på ett tryggt sätt till ett så högt pris som möjligt.

Innan bostadsförsäljningen bör du fundera över vilken mäklare som är bäst att anlita. Välj gärna en fastighetsmäklare som kan ditt område och som har erfarenhet av liknande försäljningar. Det är också smart att ta reda på så mycket som möjligt om hur en bostadsförsäljning går till i praktiken. Du kan hitta information om att sälja bostad hos Skandiamäklarna där du även kan få hjälp med hela processen.

Tänk på det här när du säljer din bostad

Estate,Agent,For,Sale,Sign,On,Street,Of,HousesDet finns flera viktiga saker att tänka på innan en bostadsförsäljning såsom att nå ut till rätt målgrupp. Be mäklaren om tips om du är osäker på hur du ska styla lägenheten. Kanske kan det till och med löna sig att betala för professionell styling?

Om bostaden är tänkt att locka till sig barnfamiljer gäller det att möblera på ett sätt som gör att just denna målgrupp blir intresserad. Om du har använt ett rum för hemmaträning är det smart att magasinera träningsutrustningen och istället ställa in en säng och en byrå samt göra plats för en lekyta.

Rensa och snygga till bostaden

Något som inte kan betonas nog är hur viktigt det är att städa och rensa ordentligt inför en bostadsförsäljning. Det är lätt att bli hemmablind och därför bör du fråga mäklaren om vad du bör ta bort innan visningen. Något som alltid ska packas undan är personliga fotografier. Tanken är att spekulanterna ska kunna leva sig in i hur det skulle kännas att bo där och då bör inredningen vara så neutral som möjligt. För att öka värdet på bostaden är det också viktigt att ytskikten är fräscha och att inredningen känns harmoniskt. Lite målarfärg kostar inte mycket och kan leda till en ordentlig värdestegring.

Kom ihåg innan bostadsförsäljning

  • Välj en professionell mäklarfirma.
  • Rikta dig till rätt målgrupp och möblera så att det passar dessa spekulanter.
  • Städa och rensa innan visningen.
  • Måla om och byt golv för att öka värdet.