Hur ska du lyckas få en bättre ekonomisk situation under 2020? Starta det glada 20-talet med en budget och ta del av en hel del ekonomitips gällande sparande och lån.

spara pengarEtt nytt år förtjänar lite ny energi och nya tag, så att det kan bli så bra som bara är möjligt. Årets fattigaste månad är som bekant januari. Varför inte ta tag i budget och sparande redan då? Det kan göra att du sätter en plan för resten av året som hjälper dig ekonomiskt framåt. Skriv upp att börja spara om du inte gjort det, jämför lån och glöm inte den där viktiga bufferten på minst två månadslöner.

Privatekonomi behöver inte vara svårt – eller tråkigt

Nej, det här med sparande, räntor och fördelaktiga lån behöver inte vara så svårt eller tråkigt som det kanske låter. Ju mer pengar du sparar desto mer kan du göra, som att tillslut kunna köpa dig en bostad eller något annat du längtar efter. Ju mer du kan i privatekonomiska termer, desto bättre koll har du på din situation och kan ta bättre beslut i frågor om lån och sparande.

I en artikel i Metro tipsas det även om följande sätt att förbättra ekonomin på:

  • Betala alltid dina räkningar i tid för att slippa eventuella påminnelseavgifter som annars gärna faller på varandra.
  • Rensa garderob, förråd och andra utrymmen på saker och kläder du kan sälja. Det kan ge dig en fin slant att lägga in på sparkontot.
  • Det kanske är dags att byta jobb? Att byta jobb är ett smart och snabbt sätt att höja sin lön på.
  • Leta efter det bästa priset när du handlar, oavsett vad det gäller. Du kan även höra av dig till olika handlar och diskutera priset, och pressa företag mot varandra för att få ett bättre sluterbjudande.

I Expressen skrivs det vidare om hur du kan få kontroll över utgifterna och spara pengar, varje månad. Klart du ska börja det nya året med det tankesättet! Några goda råd från experter i artikeln är att tänka i små steg i stället för större, det gör det enklare att genomföra förändringar. Börja som nämnt med att till exempel skapa en budget varje månad.