Julen står för dörren och snart är det dags att sätta sig till bords vid det klassiska julbordet, eller är det? Något som på senare år blivit allt mer vanligt är att skippa det traditionella julfirandet helt och hållet för att istället göra julen till något eget och modernt – vilket du kan göra på en rad olika sätt.

julpyntAtt hoppa över det traditionella till förmån för det modena är något som blir mer och mer vanligt, så varför inte göra det samma i jul? Det finns massor av sätt att modernisera det klassiska julfirandet på samtidigt som man behåller en riktig julfeeling, men själva firandet blir desto roligare. Något som text Göteborgs Posten tipsar om är att hyra allt som behövs till festligheterna från ett företag som håller på med sådant och det kan man göra för att slippa den allt för välbekanta julstressen som sakta tränger sig på ju närmare julafton kommer. Hos till exempel Kikiriki som hittas på hemsidan http://www.kikiriki.se/ kan man både hyra partytält och porslin om man så vill – och det kan ju vara en bra grej att göra då man vill slippa disken i mellandagarna.

Julen behöver inte vara dyr för att vara rolig

Något som också kan vara bra att tänka på om man vill göra sitt julfirande mer modernt är att spara in på olika onödiga ting. Till exempel har Expressen listat en hel drös med saker som man kan spara in på utan att förlora julkänslan, och det mesta handlar om planering och att köpa klapparna i god tid – men med ett modernt firande kan man ju faktiskt skippa klapparna hel och hållet.

 

Annat man kan göra istället är att hålla en julfest med tema som anslutas i någon form av prisutdelning. Det är något som bland annat Amelia tipsar om och där skriver man om hur till exempel temat med att ha en ”ful” jultröja på sig börjar bli allt trendigare och det kan ju bli hur kul som helst – titta bara på detta klipp från Bridget Jones där Mark Darcy bär sin fula tröja (det är nämligen han som är huvudkällan till den här roliga trenden).