Vi lever i ett samhälle som allt mer blir styrt av prestationer och höga krav. Det gör att man enklare kan tappa bort sig själv och bli deprimerad. Vad som då fungerar som en bra rening är att träna regelbundet.

821110-golf-driveDepression är något som ökar i samhället och många kan till och från känna sig vilsna. Genom att träna regelbundet så skyddar vi våra muskler genom att vårt blod renas från ett ämne som är skadligt för hjärnan.

”Vår hypotes var att musklerna tillverkar ett ämne som har en välgörande effekt på hjärnan. Men vi fann egentligen det rakt motsatta: vältränade muskler tillverkar ett enzym som renar kroppen från skadliga ämnen.”(läs mer)

Vad man gör nu är att jobba för att fler och fler ska börja behandla depression med träning.

Ta hand om dig

När vi vet alla fördelar med vad träningen ger så kan man tycka att det borde vara enkelt att börja ge sig ut i spåret. Men så är det inte för vi människor har svårt att tänka långsiktigt utan väljer hellre nära njutning, vilket leder till soffan och chips. Men, bara att ta till tekniken så kan vi förvandla träningen som något tråkigt till något kul. På http://www.polder.se/ finns allt möjligt du kan tänka dig för att finna nya träningsformer och aktiviteter och behöver du ännu mer morötter finns det många bra appar som väntar på att få bli nerladdade.

Så, säg hej då till depressioner och hej till det friska och sunda livet!