Var nöjd med allt som livet ger, och allting som du kring dig ser – glöm bort bekymmer sorger och besvär. Det sjunger Björnen Baloo i Djungelboken – och trots att det är över 50 år sedan filmen kom är det fortfarande en vers många nynnar till. Den har ju rätt också.

Att vara nöjd med livet, att njuta av det som erbjuds och inte inte bara gnälla över vad man inte har. I västvärlden har i-landsproblem blivit ett begrepp och om en verkligen tänker efter är det vanligtvis i-landsproblem man klagar över. Ett i-landsproblem kan vara att ens mascara är slut när man ska på dejt, att inte ha några batterier på sin nya produkt från Apple eller att bli jättemätt av middagen på restaurangen och inte orka äta upp. Ni förstår. Det handlar om problem som egentligen är icke-problem.

Det är dags att njuta

Vi borde bli bättre på att vara livsnjutare i västvärlden, eftersom vi faktiskt har möjligheten att vara det. Vi har inga krig, vi har pengar. De flesta i alla fall. Vad är det då vi ska göra för att bli livsnjutare? Michael Nyqvist har gått ut med några råd (källa):cigarr

– Bli vän med livet

– Lyssna mer på varandra

– Ta det lugnt

– Var nyfiken

– Försök hitta ditt känsloalfabet

– Visa känslor

– Vardagsnjut

– Var inte rädd för misslyckande

Och just det här med att vardagsnjuta, det är nog bra mycket viktigare än vad många tror. Man måste unna sig av allt från goda viner till cigarrer. Så länge det inte överdoseras, är det inte hela världen. Därför – bör du nu klicka in dig här: http://www.brobergs.se/sv/category/97/Cigarr för att köpa cigarrer och sedan när du fått hem din beställning, slå dig ner i soffan och bara var nöjd med allt som livet ger. Det kommer att göra dig gott – utan tvekan.