Vad är meningen med livet? Är det att ha ett bra arbete? Ett stort hus? Att ha den senaste mobilmodellen? Att ha rest världen runt? Att vara gift? Att ha barn? Vem vet. Ingen vet. Men en gissning: meningen med livet är att njuta. 

????????????????????????????????????????Någonting många njuter av, är att slappna av. Vi lever i en stressad tid då en ständigt ska vara avkopplad och alltid på språng. Det är ansträngande och att ge sig själv en lugn stund kan vara det som verkligen gör att man orkar gå tillbaka till jobbet varje måndag. Men att njuta av saker kan lätt nedvärderas av andra. Att exempelvis ta ett glas vin,för att unna sig själv – för att njuta av smaken, kan många rynka på näsan på. Istället ska en ta sig ut och springa, träna, vara med barnen. Hets, hets, hets. Tänk om alla bara förstod innebörden av att vi är olika. Att en njuter av ett glas vin medan en annan njuter av en löprunda. Och dessutom. Att de finns de som njuter av ett glas vin efter en löprunda. Numera går det ju också att hitta vin på nätet, så att en verkligen kan gräva ner sig i sin njutning och hitta viner en gillar mer än andra. Och vin behöver inte innebära fylla. Det är en viktig poäng i det hela. Någon som är och nafsar på denna poäng med att njuta av livet, med vin som fokus, är Mikael Mölstad – som i denna krönika från Svenska Dagbladet insett vitsen med vin på halvflaska. Han menar på att man med det kan njuta av finare viner, lite oftare. Dock anser han att utbudet på krog och Systembolaget borde bli bättre, bredare.

I svenska Dagbladet, fast i mat och vin delen – kan man även hitta 6 tips på vin i halvflaskor. Det är samma man, Mikael Mölstad, som har tipsat om dessa och de som är positivt med dessa viner i mindre flaskor är att en kan smaka på riktigt bra viner men utan att betala priset för en hel flaska.

Reflektera även du vad du njuter av – kanske tillsammans med ett flaska vin? På så vis kan du lista ut vad som är meningen med ditt liv.

Exempel på njutning som kan va mening med livet:

  • Sova. Vem bryr sig om du slösar bort hela dagen. Är din mening med livet att sova? Unna dig då en sovmorgon.
  • Träna. Träning är det många som numer tycker är roligt, och det är itne konstigt eftersom det utsöndrar endorfiner.
  • Umgås. Människor är sociala och att njuta av varandras sällskap är någonting många gör. Kanske är sällskap din mening med livet?