Är du intresserad av att ansöka om ett lån? Att låna pengar är mycket vanligt och nästan var och varannan vuxen människa har idag någon form av krediter eller skulder. Marknaden erbjuder många olika typer av låneformer att använda sig av. Vill du ha pengarna till en bostad är det ett bolån som du ska satsa på och är det ett lån med snabb utbetalning kan ett smslån vara rätt väg att gå.

låna pengar 1Att ansöka om ett lån är idag väldigt enkelt och det enda som krävs är att du har en enhet med en uppkoppling till internet. På internet kan du få tillgång till mängder av aktörer, banker och kreditgivare som är villiga att erbjuda dig ett lån. Innan du lånar finns det dock en hel del saker som du behöver tänka på och fundera över. För det första måste du se till att du väljer rätt lån för ditt ändamål. Du kan till exempel ansöka om ett smslån utan UC om du har många kreditförfrågningar sedan tidigare, ett privatlån för att finansiera en ny bil eller ett renoveringslån för att fixa till din bostad.

Jämför alltid lånerbjudanden

Med tanke på den stora konkurrens som finns på marknaden är det viktigt att du jämför ditt lån innan du väljer att binda dig till ett avtal. Om du inte vill ansöka från flera olika banker, och därmed få flera olika kreditupplysningar, kan du använda dig av en låneförmedlare istället. Hos en låneförmedlare har du möjlighet att, med endast en kreditupplysning, få förslag från flera olika aktörer. På så sätt kommer du att snabbt kunna se vilken ränta som är bäst, vilken löptid som är mest lämplig och även vilka villkor långivaren har. Här nedan kan du läsa om tre viktiga punkter när du står i valet och kvalet med att välja ett lån.

  • Ränta – Försök alltid att få till ett lån med så låg ränta som möjligt
  • Dolda avgifter – Det är inte helt ovanligt att lån med snabb utbetalning och bekväma lånevillkor kommer med dolda avgifter.
  • Total kostnad – Visst är det bra att ha en låg ränta, men glöm inte bort den totala kostnaden för lånet. Räkna hur mycket du behöver betala i månaden genom att ta med amortering, ränta, effektiv ränta, eventuell aviavgift och eventuell uppläggningsavgift.

Låna ansvarsfullt

Oavsett om du ansöker om ett smslån, bolån eller privatlån är det viktigt att du är medveten om att pengarna alltid måste betalas tillbaka. Innan du ansöker bör du därför se till att du har en återbetalningsplan som du vet att din ekonomi kommer att klara av. Ett lån som inte betalas i tid kommer att skickas till inkasso och därefter vidare till Kronofogden. Idag går det i många fall bra att ansöka om smslån utan uc och trots betalningsanmärkningar, men sträva alltid efter att ha så god kreditvärdighet som möjligt och låna aldrig mer pengar än du är i behov av. Ett smslån har oftast en kort återbetalningstid, även om lånet kommer med många andra fördelar också. Du behöver därför säkerställa att du kommer ha det fullständiga beloppet, plus ränta, innan löptiden är slut.