Semester är en tid för avkoppling men framförallt kanske att återuppta projekt som blivit startade men aldrig slutförda. Det ligger en del avkoppling även i att sätta igång med DIY-pyssel. Här kommer lite tips på vilka olika pyssel man kan ägna sig åt en regnig sommardag.

”Att sticka eller virka sina egna vantar, filtar – eller mer avancerat – barnkläder, är inte bara rogivande och utmanande, det är också mer ekonomiskt.”

DIY-pyssel behöver inte kräva en hel hög med dyra pysselmaterial eller avancerad teknik för att kunna sysselsätta sig med. De flesta minns syslöjden i skolan där stickning och virkning ingick. Att sticka eller virka sina egna vantar, filtar – eller mer avancerat – barnkläder, är inte bara rogivande och utmanande, det är också mer ekonomiskt. Även att sy dina egna kuddfodral, gardiner eller annat som är lite enklare är mer ekonomiskt och går att utforma precis som man själv önskar.

Scrapbooking har länge legat på tapeten och det finns en hel del bra guider på nätet, t ex Youtube-klipp, på hur man går tillväga. Där kan du skapa fina fotoalbum, födelsedagskort eller annat personligt.

Mer avancerad DIY

Pyssel finns i alla former, nivåer och svårighetsgrader. Att göra om möbler är något som blivit något utav en trend i och med alla loppisar. Hittar du en gammal fåtölj eller ett bord på loppis kan du göra det som nytt igen med lite färg, nytt tyg eller liknande. Detta kan vara passande när man har några dagar till över med bra väder så man kan göra det utomhus. Det är också ett bra pyssel att involvera barnen i för att väcka deras kreativa sida och även få in lite ekonomiskt tänk i det hela.