För ni som har missat: Polisen har gått ut och varnat för en ny inbrottsvåg (källa). Det handlar om internationella ligor, lokala förmågor och även unga tjejer, och det är de som står bakom den stora inbrottsvågen i Sverige. Främst har det varit problem i Värmland, där inbrotten har ökat med hela 30 procent i jämfört med förra året. Polisen går även ut med tips på hur man kan skydda sig mot inbrotten och det är egentligen ganska lätta saker. Vi har listat dessa:

  • Larma bostaden. Att ordna ett larm till ditt hem kan vara mycket bra, speciellt om du bor i villa eller radhus som är “lättare” att ta sig in i. Har du tvåvåningshus bör du dessutom se till att ha larm på både ned- och övervåningen, eftersom tjuven lätt kan ta sig upp på andra våningen med en stege.inbrottstjuv kofot
  • Säkra garaget. Har du garage är det viktigt att även det är inbrottsäkert. Det bästa är att ordna med en bra garageport, någonting som du kan ta hjälp med att hitta hos http://www.portfirman.se/. Många tänker inte på sina garage som att de behöver skyddas, men även verktyg och andra ting kan vara värdefulla för tjuven. Extra viktigt med ett säkert garage och port är det såklart om garaget sitter ihop med huset.
  • Säkra fönster. Även fönster är viktiga att säkra för att du inte ska råka ut för inbrott. Överst på listan över säkra fönster är att se till att stänga de ordentligt faktiskt, någonting som många glömmer.
  • Berätta inte allt på internet. Många tjuvar får information om var de ska göra inbrott på nätet. Det är därför smart att inte skriva ut på Facebook eller Instagram att du ska resa bort några dagar.
  • Du kan däremot berätta för dina grannar att du ska resa bort och be dem ha ett extra öga på ert hus eller er lägenhet.

Fler bra tips hittas i denna artikel. Var fjärde person är faktiskt orolig för inbrott så om du är en av dessa bör du helt klart “lyda” dessa råd. På så vis bör även din oro släppa en del.