Vi närmar oss julen med storsteg och december är redan här. Det har blivit dags att börja fundera över vilka julklappar vi ska köpa till nära och kära. Vi svenskar lägger allt mindre pengar på julklapparna och har börjat handa mer på nätet.

2498861-julhandel

För en vecka sen presenterade HUI Research årets julklapp för 27:e gången. I år blev aktivitetsarmbandet, även kallat träningsarmband, den julklapp som kröntes, skriver Svenska Dagbladet. Armbandet mäter hur man rör på sig och registrerar all aktivitet som man gör. Resultaten skickas sedan till mobilen eller datorn och man kan dela informationen med vänner via sociala medier. När de valde just den här julklappen utgick HUI från de rådande hälso- och uppkopplingstrenderna.

Hitta billigare klappar

Träningsarmbandet kan förmodligen vara en väldigt bra julklapp till många men de bästa armbanden ligger på runt 600-1000 kronor. Det innebär att de flesta inte kan ge denna julklapp till alla släkten. Även när det gäller julklappar till de anställda på företaget kanske aktivitetsarmbandet ligger lite väl högt i pris. För att hitta mer passande julklappar till de anställda kan man besöka visauppskattning.se.

Vi julhandlar mer på nätet

Det är faktiskt så att vi svenskar lägger mindre och mindre pengar på varje julklapp, men kompenserar detta genom att köpa fler julklappar. De hårdare paketen ”sällanköpsvaror”, som typ elektronik, handlar vi mer sällan medan varor som vi köper dagligen har ökat i julhandeln, konstaterar Dagens Nyheter. En annan trend i julhandel som man kan se är att fler handlar klapparna på nätet och enligt en undersökning från PostNord har svenskarna redan handlat julklappar för 3,2 miljarder kronor i år.

”Allt fler konsumenter väljer att handla sina julklappar tidigt hemma i lugn och ro framför datorn och få dem levererade hem av sin brevbärare eller till ett postombud nära hemmet.” Läs mer.