Vad går vadhållning, så kallad betting, ut på egentligen? Och i vilken sport är det vanligast att det sysslas med just vadhållning inför matcher?

pexels-photo-131616-largeVad är skillnad på vadhållning och betting? Inte så mycket, det handlar om att det engelska ordet betting har kommit i vårt språkbruk och används allt mer.  På Lotteriinspektionen beskrivs närmare vad just vadhållning går ut på, vad det innebär. Det handlar om att man satsar pengar på något som kommer att hända eller något som redan har hänt utan att man vet resultatet. Det kan handla om att man satsar på vilket lag som kommer att vinna en match, eller tippa på vad för match som ger flest mål i en serie. Den vanligaste sporten att spela på odds på är fotboll. På Unibet kan du se alla odds på VM-kvalet i fotboll just nu, men även massvis av andra aktuella sporter.

Vadhållning på nobelpris och presidenter

Men förutom på sport så bettar många varje år när det kommer till nobelpriset i litteratur. I år var det säkert någon som blev rikligt belönad eftersom det förmodligen var få som satsade sina pengar på lågoddsaren Bob Dylan. Nu verkar det även som att folk har börjat satsa pengar på huruvida sångaren kommer att dyka upp på prisceremonin i Stockholm i december, något som inte är helt klart med tanke på artistens långa tystnad. I Sveriges Radio skrivs det om hur det i litterära kretsar pratas mycket kring Dylans beteende. Vissa tror att han kommer dyka upp trots bristen på intresse, andra tror att han bara kommer låtsas som det regnar.

Förutom fotboll och Nobelpris bettas det garanterat om vem som tar hem segern i det amerikanska presidentvalet. Många tror Hillary Clinton men fler och fler börjar nog känna att även Trump skulle kunna komma segrande ur maktkampen. Detta avgörs i morgon natt, den 7e november.